Inte en sport?

Fick helt totalt damp på några killar på Instagram för några dagar sedan (fotbollskillar) som klankade ner på hästtjejer och mobbade en kille som rider. De påstod att ridning är för fega och mesiga tjejer som inte vågar göra något coolt. De sa att ridning inte är en sport utan en restaurang där man sitter och sover på maten. De mobbade denna killen för att han gjorde något så töntigt som att rida, det är ju inte en sport enligt dem. De påstod att ridning inte ger några muskler och att det gör en fet och ful. Att man inte behöver vara starkare än en mask för att kunna rida. Det är ju bara att dra i snörena som sitter i munnen och sparka med fötterna så rör sig djuret. Hästen gör ju allt jobbet och ryttaren bara sitter där på ryggen och sover.
Hur kan man påstå något sådant när man inte vet ett skit? De bölar för att de får en boll i magen medan vi gråter för att vi fått en 200-800 kg häst ovanpå oss.
 
Ni säger att ridning inte är en sport.
Att fotboll är mycket coolare. Att ridning är för fega tjejer.
Ska jag sätta dig på en häst och jaga den med en piska? Då får vi se vad som är coolast. Att sitta på en häst som bockar, stegrar och springer 70km/h, eller springa runt på gräs och jaga en boll. Vad är coolast? Vem är modigast? Vi hästmänniskor som riskerar vårt liv för det vi älskar, eller ni bollmänniskor som riskerar ett brutet ben eller ett fuckat knä för det ni älskar.
Jag har inget emot er bollmänniskor, men jag har något emot er attityd mot oss hästmänniskor.
Våran livsstil är lika mycken en sport som fotboll är. Vi tränar också våran kropp och våra muskler för att kunna prestera bra i våran sport. För att kunna kontrollera ett så stort och starkt djur, vi sitter på ett djur som har en egen vilja och skulle kunna döda oss om den ville, ett djur med egna tankar och muskler. Trots det så styr ryttaren mot hinder på 1,50m+ utan rädsla. Ryttaren får hästen att utföra komplicerade konster och tricks.
Tycker du fortfarande att ridning inte är en sport? sätt dig på en häst, rid upp mot närmsta hinder, försök hålla dig kvar på hästen. Ramlar du av skrattar jag, håller du dig fast kommer jag klaga på din sits och hållning, har du okej sits kommer jag klaga på att du inte har kontroll över hästen. Du förstår, ridning är en sport där man måste multitaska hjärnan och kroppen hela tiden annars funkar det inte.
Kära bollmänniskor. I vår sport har "bollen" en egen vilja och muskler.
RIDNING ÄR EN SPORT!
 
Tack för mig, hoppas att nån av er puckade saker som hatar hästmänniskor läser detta så att du kan få lite klarhet i huvudet!
Kram Tuvizzen <3

Kommentera här: