Idag <3

Idag ska jag åka och rida vid 3 tiden tillsammans med Mathilda. Under den tiden åker Emma och köper en present till Claudia från mig som jag inte hunnit köpa än. Sen vid 6-7 tiden ska jag packa mina sovgrejjor och åka till Claudias fest och sedan sova där. Jag vet inte riktigt vilka som kommer men jag, Dessan, Emma och kanske Fifi ska sova där i alla fall. Igår och i onsdags var jag på horseshow men det berättar jag om i nästa inlägg
Kram Tuvizzen <3

Inte en sport?

Fick helt totalt damp på några killar på Instagram för några dagar sedan (fotbollskillar) som klankade ner på hästtjejer och mobbade en kille som rider. De påstod att ridning är för fega och mesiga tjejer som inte vågar göra något coolt. De sa att ridning inte är en sport utan en restaurang där man sitter och sover på maten. De mobbade denna killen för att han gjorde något så töntigt som att rida, det är ju inte en sport enligt dem. De påstod att ridning inte ger några muskler och att det gör en fet och ful. Att man inte behöver vara starkare än en mask för att kunna rida. Det är ju bara att dra i snörena som sitter i munnen och sparka med fötterna så rör sig djuret. Hästen gör ju allt jobbet och ryttaren bara sitter där på ryggen och sover.
Hur kan man påstå något sådant när man inte vet ett skit? De bölar för att de får en boll i magen medan vi gråter för att vi fått en 200-800 kg häst ovanpå oss.
 
Ni säger att ridning inte är en sport.
Att fotboll är mycket coolare. Att ridning är för fega tjejer.
Ska jag sätta dig på en häst och jaga den med en piska? Då får vi se vad som är coolast. Att sitta på en häst som bockar, stegrar och springer 70km/h, eller springa runt på gräs och jaga en boll. Vad är coolast? Vem är modigast? Vi hästmänniskor som riskerar vårt liv för det vi älskar, eller ni bollmänniskor som riskerar ett brutet ben eller ett fuckat knä för det ni älskar.
Jag har inget emot er bollmänniskor, men jag har något emot er attityd mot oss hästmänniskor.
Våran livsstil är lika mycken en sport som fotboll är. Vi tränar också våran kropp och våra muskler för att kunna prestera bra i våran sport. För att kunna kontrollera ett så stort och starkt djur, vi sitter på ett djur som har en egen vilja och skulle kunna döda oss om den ville, ett djur med egna tankar och muskler. Trots det så styr ryttaren mot hinder på 1,50m+ utan rädsla. Ryttaren får hästen att utföra komplicerade konster och tricks.
Tycker du fortfarande att ridning inte är en sport? sätt dig på en häst, rid upp mot närmsta hinder, försök hålla dig kvar på hästen. Ramlar du av skrattar jag, håller du dig fast kommer jag klaga på din sits och hållning, har du okej sits kommer jag klaga på att du inte har kontroll över hästen. Du förstår, ridning är en sport där man måste multitaska hjärnan och kroppen hela tiden annars funkar det inte.
Kära bollmänniskor. I vår sport har "bollen" en egen vilja och muskler.
RIDNING ÄR EN SPORT!
 
Tack för mig, hoppas att nån av er puckade saker som hatar hästmänniskor läser detta så att du kan få lite klarhet i huvudet!
Kram Tuvizzen <3

Sunne och Ästad gård!

I Onsdags sov sjuka Destiny hos mig för vi skulle upp vid 05.00 på Torsdag morgon, gå upp till torgets parkering och sen åka buss i 4 timmar... När vi kom fram till vår "destination" fick vi ett nummer av våran lärare. Mitt nummer var 45. Sen gick man in där man hyr skidor, sa sitt nummer och fick skidor, pjäxor, hjälm och stavar.. Gissa om det var jobbigt att bära?!
Det blev mycket mycket mycket skidåkning för mig och Melinda som åkte i princip varje minut förutom när man var i sittliften, käkade eller var på toa. Jag och Melinda körde mycket offpist och tog lite vägar rakt igenom skogen där ingen annan hade åkt, spännande var det ju och sjuuukt kul! vi åkte från ca 10 - 1 och sen käkade vi lunch för att sedan åka igen från ca 13.30 - 15.30 så man var ju lite trött i benen efter det... Och jag som hade träningsvärk redan innan från allt dansande jag och Destiny har hållt på med!
Sen åker man ju hem igen då, 4 timmar... Destiny skulle ju självklart sova mig xD Hon smittade mig natten mellan Onsdag och Torsdag så jag var inte helt kry i skidbacken.. Men jag är ju van med att tvinga mig själv att vara frisk, och om jag inte blir frisk då så tvingar jag mig själv att åtminstone låtsas att jag är frisk! Men nu sitter jag här framför datorskärmen med min feber som jag har haft i, vad blir det, 2,3, 4(!) dagar!... Inte jätte kul nu när det är lov och sånt.
I fredags var det ju upp till skolan som gällde såklart och det stod NO prov på schemat, jätte kul efter en friluftsdag när alla typ dör av sömnbrist... Inte så smart att lägga det just en sån dag heller men det är ju Per jag snackar om så vad kan man förvänta sig liksom?!
Efter en heldag i skolan var det skynda sig hem som gällde för att packa klart och sedan få skjuts av sjuka mamma till stallet för att hinna med privatbussen till Ästad gård i Halland. Jag har ju haft feber i princip hela tiden men jag tänkte typ "K. Gör det bästa av tiden ändå" så det gjorde jag. Vi har haft 5-kamp som vanligt och i den ingår Hinderbanan som består av balansgång, "promenad" över däck som hängde i luften, svinga sig i ett däck som hänger i luften till andra sidan och sedan klättra upp på en brant brant kant, sen åka ner därifrån och krypa genom en liten tunnel.. Inget för folk med klaustrofobi. Säcklyftet där man ska flytta åtta säckar igenom en hinderbana, lasta dem på en vagn och köra tillbaka vagnen. Tunnflyttet där det är en stor "fyrkant" fylld med plasttunnor lika höga som småtjejerna och ca 1m åt varje håll, i två hörn fanns två tunnor med tecken på, den ena hade ett "?" och den andra hade ett "!". det var meningen att man skulle byta plats på dem tunnorna utan att lyfta tunnorna och det var på tid. Gungan där man gungade på en pinngunga ca 3m ovanför marken och kastade en boll i ett hål för att få poäng, också på tid. Mekaniska tjuren, MIN FAVORIT!!! Jag älskar mekaniska tjuren och det är alltid den jag ser mest fram emot när vi ska dit! Men i år var det en ny sak på gården som vi aldrig gått på förut... SPA! Vi badade bubbelpool och badtunnor, bastade i undervattensbastu och ångbastu, simmade i sjö full med stoooora laxar och en liten sjö med vit stenbotten. Jag vet att jag hade feber och att man inte ska göra sånt då men det är så j*vla dyrt och man får ju passa på! + att jag faktiskt mådde bättre efteråt :O och jag hade ingen feber... den kom tillbaka på natten igen... Efter middagen skulle jag, Sophia, Jessica, Sanna, Noralie och Iris gå till "lyxhotell delen" av gården för att köpa godis så vi typ sprang och sjöng och Noralie trampade snett.. Sen när vi skulle tillbaka stannade vi och tog lite fyllebilder xD Dom blev väääldigt fina..
 
Och nu sitter jag och bloggar medan jag väntar på att mitt Bones avsnitt ska ladda... Från kul och sjuuukt bra minnen till... Ingenting? How did that happe?! Men aja, "That's Life"
 
Kram Tuvizzen <3

Liknande inlägg